Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, szállítás az Európai Unión belül

Blog

Legyél Te is ügyfelünk!

Mi fán terem a nemzetközi költöztetés?

Mi fán terem a nemzetközi költöztetés?

A költözés már önmagában is komoly elhatározást igényel, de ha még ezen felül nemzetközi költözésre szánnád el magad, az tovább bonyolítja a helyzetet. Az aprólékos felkészülés és a kötelező papírmunka mellett felmerül a kérdés, hogy miként gondoskodj értéktárgyaid, illetve szeretett bútoraid, háztartási gépeid biztonságos szállításáról? A régi életed átmentése új körülmények közé nem egyszerű feladat, de ki mondta, hogy egyedül kellene boldogulnod?

Jelentős terhet vesz le a válladról, ha egy erre specializálódott, külföldi költöztetéssel foglalkozó céget bízol meg a feladattal. Professzionális nemzetközi költöztetés szolgáltatásunk keretében gondoskodunk róla, hogy ingóságaid sérülésmentesen érkezzenek a célállomásra, és igyekszünk minden feltételt megteremteni a gördülékeny költözéshez.

Határokon átívelő költözési kedv

Tudtad, hogy a nemzetközi költöztetés meghatározásakor a távolság a mérvadó, nem az országhatárok? A szabványérték 500 km, ami azt jelenti, hogy minden olyan fuvar, amely a felrakodási és lerakodási cím között meghaladja ezt a távot, külföldi költöztetésnek minősül akkor is, ha két belföldi településről van szó.

Az utóbbi évek tendenciája alapján, költözés terén egyre vonzóbb opciót jelentenek az országhatárokat átívelő nyugat-európai desztinációk. Az anyagi megfontolás és a jövőépítés vágya mellett főként a magasabb életszínvonal csalogatja a költözőket távolabbi országokba, ugyanakkor általában hamar felmérik, hogy milyen terhekkel járhat egy költöztetés Angliába, Németországba vagy az EU más tagállamaiba. Ez fordítva is érvényes: ha nem véglegesen rendezkedünk be a külföldi életre, előbb-utóbb szükségünk lesz költöztetésre Angliából Magyarországra.

Minden esetben azt ajánljuk, hogy olyan fuvarozó céget bízz meg a költöztetéssel, amely a területen releváns tapasztalattal rendelkezik, szem előtt tartja a megbízó igényeit, és a vállalt határidő szerint dolgozik – a Coop-trans ilyen!

Hogyan zajlik a nemzetközi költöztetés?

A külföldi költöztetés, akár Németországba, Angliába, vagy fordítva, ha a költöztetés Németországból vagy Angliából Magyarországra történik, alapos előkészületeket igényel, és általában jól meghatározott menetrendje van.

A költöztetés lépései

  1. Megbízóként – lehetsz cég vagy magánszemély – felveszed velünk, a fuvarozó céggel a kapcsolatot, és kitöltöd az árajánlatkérő űrlapot.

A költöztetés ára minden esetben az igényelt szolgáltatás, az autó mérete, a táv és a határidő függvényében alakul, de természetesen arra is van lehetőség, hogy a már előre meghatározott szállítási csomagjaink közül válassz. A csomagolás, háztól házig szállítás és egyéb extra szolgáltatások egyéni díjszabás kategóriája alá esnek.

  1. Súlymeghatározás és további egyeztetés cégünk munkatársaival.

Lényeges, hogy az árajánlatkérő űrlapon minden olyan igényt és információt részletesen feltüntess, ami a költöztetés szempontjából fontos lehet, és ami alapján számolni tudunk. Ennek a súlymeghatározás tekintetében is döntő szerepe van, hiszen mindenképpen szeretnénk elkerülni a túlterhelés veszélyét, ami szabálytalan, és közúti büntetést von maga után.

  1. Átküldjük elektronikusan az árajánlatot.

  2. Ha rábólintasz az ajánlatra, és mi visszaigazoljuk a megrendelésedet, rátérhetünk a konkrét ütemterv megbeszélésére.

  3. Kitűzzük a végső határidőt, és egyéb praktikus kérdéseket egyeztetünk.

  4. Zökkenőmentesen elvégezzük a költöztetést 

  5. Megtéríted a költöztetés árát készpénzzel vagy banki átutalás formájában.

Külföldi költözésen gondolkozol? Szeretnéd személyes holmidat, bútoraidat, netán házi kedvencedet biztonságban eljuttatni az új otthonodba? Kezdd életed következő szakaszát zökkenőmentes költözéssel! Válassz igazi szakemberekből álló, profi csapatot – lépd át velünk a határokat!