Main menu
  • Írországi áresés
    Óriási áresés az írországi fuvarokra! Árainkhoz kattints ide!
  • Költöztetés Angliából
    Árainkhoz kattints ide!
  • Csomagszállítás Angliába
    A gyűjtőjáratok indításától függetlenül, minden héten indítunk költöztető járatokat Magyarország és Anglia-Írország között! Árainkhoz kattints ide!

Költöztetés

Új irány: Spanyolország!

Cégünk az érdeklődésre való tekintettel Spanyolország irányába bővíti uticéljait.
Akár havi rendszerességgel, esetleg azonnali indulással is vállalunk költöztetést Spanyolországba és vissza.

Költözz velünk! - Költözés külföldre és külföldről, rugalmas feltételekkel

Cégünk elsődleges tevékenysége a nemzetközi költöztetés. Fő profilunk: költöztetés Németországba, Angliába, a Benelux államokba és Írországba. Az aktuális indulási időpontokról itt tájékozódhatsz.

Költöztetés Angliába? Költöztetés Angliából Magyarországra? Ránk számíthatsz!

Autóink zárt kivitelűek, befogadó képességük 14 m3, melyekhez egy 18 m3-es pótkocsit tudunk csatolni, melynek raksúlya 1900 kg.

Vélhetően a fenti méret meghatározások általában nem mondanak túl sokat, ezért megadunk egy közérthetőbb változatot is:

Nemzetközi költöztetés Németországba

Egy egyszobás lakás- általában- max fél autót,

egy nappali, plusz egy hálós fél-egész autót,

egy nappali, plusz két hálós lakás egy egész autót, esetleg a pótkocsi felét, 

egy nappali, plusz három hálós lakás már egy tele autót és tele pótkocsit is megtölthet.

Természetesen ezek a meghatározások az átlagos lakásokra, átlagos felszereltséggel vonatkoznak.

Egy átlagos lakásból szállítani szoktunk bútorokat - főképp ágyat, szófát, fotelekkel, kisebb szekrényeket - sok-sok dobozt, esetenként hűtő- és mosógépet, ruhás zsákokat, gyerekjátékokat, bicikliket, Tv-ket, konyhai eszközöket, étkészleteket és rengeteg személyes holmit.

A külföldi költöztetés díjszabásai, alapcsomagok:

Az árainkat igyekeztünk a fenti rendszerhez alkalmazkodva meghatározni, ezért csomagokat alakítottunk ki:

 

Költöztetés

S

egyszobás

M

nappali+1 háló

L

nappali+2 háló

XL

nappali+3 háló

 
Németország 575 Eur 600-1100 Eur 1100-1400 Eur 1600-2000 Eur Ajánlatkérés
Benelux 675 Eur 675-1150 Eur 1300-1600 Eur 1700-2000 Eur Ajánlatkérés
Olaszország Nem rendelhető Nem rendelhető 1500-1800 Eur 2000-2500 Eur Ajánlatkérés
Spanyolország Nem rendelhető Nem rendelhető 1700-2000 Eur 2200-2700 Eur Ajánlatkérés
Anglia 750 Eur 800-1300 Eur 1450-1800 Eur 2000-2300 Eur Ajánlatkérés
Írország 750 Eur 775-1400 Eur 1500-1800 Eur 2200 Eur Ajánlatkérés

 

Rakodás

S

 

M

 

L

 

XL

 

 
Magyarország 15000 Ft 20000 Ft 25000 Ft 30000 Ft  Ajánlatkérés
Németország 150 Eur 200 Eur 225 Eur 260 Eur Ajánlatkérés
Benelux 200 Eur 225 Eur 250 Eur 275 Eur Ajánlatkérés
Olaszország Nem rendelhető Nem rendelhető 275 Eur 300 Eur Ajánlatkérés
Spanyolország Nem rendelhető Nem rendelhető 315 Eur 340 Eur Ajánlatkérés
Anglia, Írország 215 Eur 240 Eur 275 Eur 300 Eur Ajánlatkérés

Az árakat Euróban adtuk meg, de bármely más valutában is fizethetőek, pl. Angol Font, vagy Magyar Forint. Fizethetsz készpénzben berakodáskor, lerakodáskor, akár utalással, de fontos, hogy legkésőbb lerakodáskor fizess, illetve addigra megérkezzen utalásod a számlánkra! Ez feltétele a lerakodásnak!

A fenti árak a Budapest-London, a Budapest-Róma és a Budapest-Barcelona útvonalra érvényesek, és tartalmazzák a sofőr munkáját a teherautón.

A lakástól az autóig és vissza a csomagok szállítását az árak nem tartalmazzák, de természetesen kérésre, díjazás ellenében vállaljuk.

Londontól, Rómától, Barcelonától távolabb, ill. Budapesten kívül felszámolunk üzemanyagtérítési díjat, melynek összegét az ajánlat adásakor feltüntetjük.

Sokan érdeklődnek a csomagolás és a bútor szét-összeszerelés árairól. Ezek egyediek, nem kategorizálhatók. Kérem, hogy ezirányú igényedet jelezd az Ajánlatkérés rovatban.

Természetesen az "Áraink" rovatban meghatározott, általános ártarifák is kérhetők. Mindig azzal számolunk, ami az Ügyfeleinknek a kedvezőbb, és csak annyit, amennyi helyet ténylegesen elfoglalnak a szállítandó dolgok az autóból.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az ajánlatunk, és igényelnél pl. költöztetést Németországból/költöztetést Németországba, vagy más uniós államba, akkor először a honlapon töltsd ki az "Ajánlatkérés" rovatot, amely nem kötelez semmire. Ezek után, amennyiben az ajánlatunkat elfogadod, akkor a "Megrendelés" rovat kitöltésével véglegesítheted a szállítást. Az ebben rögzítettek már csak közös megegyezéssel változtathatók, aminek eredményeképpen mindketten nyugodtan várhatjuk a költöztetés napját.....a megrendelés rovat kitöltésével elismered, hogy szolgáltatásunk feltételeit megismerted, és egyetértesz azokkal!

Áraink nemzetközi szolgáltatást tartalmaznak, ezért az EU-ban áfamentesek, a fent szereplő árak így is vannak megállapítva.

Az áfamentesség feltétele, hogy EU-s adószámmal rendelkező cégek között jöjjön létre a szolgáltatás. Magánszemély részére történő szolgáltatás áfaköteles, melyet a fenti árakhoz hozzászámolunk.

A nemzetközi költöztetés égető kérdései

Az idők során, mióta tevékenységünket folytatjuk, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szükséges néhány információ megbízóink részére arról, hogyan is néz ki egy nemzetközi költöztetés, mire érdemes figyelni, mik azok a buktatók, amelyek nagy számban jelentkeznek a munkánk során.

Ezekből szemezgetek – a teljesség igénye nélkül – megkönnyíteni szándékozva a gördülékeny költözést, és persze időről időre új fejezetekkel gazdagítom az oldalt, amikor azt látom, hogy új kérdés, probléma merült fel. Nézzük tehát a legfontosabbakat, melyek felmerülhetnek a külföldi költöztetéssel kapcsolatban!

Alapkérdés szokott lenni: Mit érdemes magammal vinnem külföldre?

 Nemzetközi költöztetés AngliábaHa terved Magyarországról való költöztetés Angliába, Németországba vagy más európai országba – de ez a két legfontosabb úti cél –, akkor felmerülhet Benned, hogy a ruháidon és személyes használati tárgyaidon kívül mi az, amit érdemes kivinned? A hangsúly az „érdemes” szón van, hisz kapni bármit lehet Európában, tehát nem valószínű, hogy azért lenne muszáj valamit Magaddal vinni Angliába, mert kint pótolhatatlan.

Nos, ilyenek a bútorok például. Angliában és Németországban használtan is tudsz vásárolni ilyen dolgokat, sokszor még kedvezőbb áron, mint itthon, tehát, ha el tudod adni a hazai bútoraidat jó áron, akkor nem kell tartani attól, hogy külföldön ezeket csak a többszöröséért fogod megkapni. Ráadásul így a költöztetés költségeit is csökkentheted.

Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy bútorokra nincs szükség. Sajnos ez nem ilyen egyértelmű. Amikor kikerülsz, az időd jelentős részét a munka, vagy az azután való "szaladgálás" fogja kitenni, így kisebb gondod is nagyobb lesz, mint, hogy Számodra ismeretlen hirdetési oldalakat keresgélj, azokon szörfölj, alkudozz az eladókkal, és a lakhelyedhez közeli eladót találj. Törvényszerű, hogy a kifogástalan állapotú, kedvező árú dolgok nagyon messze találhatók.

A szállítás – bútorokról lévén szó – nem megoldható személyautóval, és a tapasztalat azt mutatja, hogy egy-egy darab – hisz nem minden egy eladótól érkezik majd – szállítása közel annyiba kerül, mintha itthonról hozatnád el... Másrészről sokan mondják, hogy más ágyába belefeküdni nem igazán szeretnének. Ez is egy szempont. Összességében azt lehet mondani, hogy amennyiben nincs tökéletes helyismereted és sokrétű segítséged, akkor érdemes a feltétlenül szükséges bútorokat magaddal vinni. A Számodra kedves, de haszontalan bútorokat nem ajánlott Angliába utaztatni, jobb, ha ezek itthon maradnak.

A bútorokon kívül kérdés a műszaki cikkek, például mosógép, hűtő, zenedobozok szállításának kérdése. A legtöbb lakásban az alapgépek megvannak, tehát ha nem kifejezetten üres lakást bérelsz, akkor azok nem kellenek, míg a zenedobozok külföldön olcsón megvehetők, a szállításuk személyautóval is megoldható, tehát, – ha csak nem ragaszkodsz hozzájuk túlzottan – inkább ne vidd Magaddal őket, csak kényelmetlenebb lesz miattuk a költöztetés.

Mit érdemes magammal hoznom? (Mondjuk, ha a költöztetést Angliából Magyarországra igénylem)

A fenti esethez - külföldről kis hazánkba való költözés – hasonló kérdések merülnek fel akkor is, ha a költöztetés Németországból vagy Angliából Magyarországra történik. Alapos megfontolást kíván, mi az, amit mindenképpen szeretnél, és főként, mit érdemes kintről „cipelni” magaddal. Itt azt tudom tanácsolni, hogy vizsgáld meg, hogy kint eladhatók-e a bútoraid, illetve milyen minőségűek azok. Jó minőségű bútorokat érdemes hazahozni, mert itthon azok drágábbak, ugyanez érvényes a műszaki cikkekre, beleértve a mosógépet, hűtőt, porszívót, zenedobozokat és egyebeket is. Az olyan dolgokat, amikért egyáltalán nem fáj a szíved, ne hozd haza! Csak a nemzetközi költöztetés díját emelnék.

Hasonló kérdés, – ha gyerekekkel költözöl – hogy a gyerekjátékokkal mi legyen? A fentiekben leírtak ezekre is érvényesek. Kaphatóak külföldön is, elfogadható áron, de lesz-e annyi időd, hogy szaladgálj utánuk? Ezt csak Te tudhatod.

Hogyan csomagoljam be a holmimat a költöztetés előtt?

Mindenképp úgy, hogy ne sérülhessenek! Ajánlom a pukkanó, vagy a zsugorfóliát, amik egyszerre védenek a mechanikai sérülésektől és a szennyeződésektől is. A leggondosabb odafigyelés ellenére is ezer kilométerek megtétele alatt előfordulhatnak ilyen problémák, és a védtelen dolgok könnyebben sérülnek.

Hogyan jelöljem meg a csomagjaimat, hogy ne keveredjenek össze máséval?

Nagyon fontos kérdés! Gondold el, hogy egy autóban több megrendelő dolgai vannak, így ami Neked természetes – mármint, hogy felismered a saját tárgyaidat – az a sofőrnek komoly nehézséget jelenthet. Ezért kérlek, hogy valami egységes jelölést alkalmazz. Nem feltétlenül szükséges felírnod a neved és a címed minden darabra, hisz ez időrabló lenne. Menj be egy papírboltba, és vegyél kis matricákat, mindegy milyet, lehet a legegyszerűbb is – pl. napocska, kiscica, stb. –, és ezeket ragaszd rá a küldendőkre. Ezzel mindkettőnk életét nagymértékben megkönnyíted, és így biztosan semmi nem fog elkallódni a költöztetés során.

Ki fog csomagolni, illetve ki- és berakodni a költöztetés során?

Költöztetés Németországból

A csomagolást csinálhatod Te is – ez sokkal gazdaságosabb –, de elvégezhetjük mi is. Ha minket kérsz rá, akkor ennek egyedi díja van, a nemzetközi költöztetés árajánlata alapesetben erre nem vonatkozik. Kérlek figyelj arra, hogy a szakszerűtlen csomagolásból, vagy a csomagolás hiányából eredő károkért felelősséget nem vállalunk! Az ilyen csomagokat, tárgyakat is elszállítjuk, de csak a Te felelősségedre. Az itthoni berakodás – minimum fél autó megrendelése esetén – ingyenes. Hozunk magunkkal két rakodót, és ők szakszerűen megoldják a kérdést.

Kisebb mennyiség esetén a sofőr a kocsin elrakja a csomagokat, és egyéb küldendőket, de a lakásból az autóig Neked kell lejuttatnod azokat. A kinti kirakodást célszerű, és főként gazdaságos, ha Te és barátaid végzitek, mert a sofőr egyedül utazik, tehát csak a kocsiról leadogatás a feladata. Természetesen tudunk segíteni rakodók szerzésében az adott célállomások legtöbbjén, de ez nagyon növeli a költségeket, amelyek alapesetben nem tartalmazzák a kinti rakodást.

Mivel utazzak ki az új otthonomba?

Sokan irtóznak a repülőtől, mások szeretnék felügyelni a szállítást, megint mások szeretnének valamivel olcsóbban utazni, ezért nekik ajánlom, hogy az autóban van két szabad helyünk, amit a repülőjegynél kedvezőbb áron vehetnek igénybe. Az út Németország esetén egy nap, Anglia esetén kettő nap. Az ár – egy nagy csomagot is beleértve – háztól házig Németországba 60-80 euró között, míg Angliába 60-80 GBP között van.

Remélem, sikerült megkönnyítenem a döntésedet, és adnom néhány tanácsot, amivel egyszerűbb lesz a külföldi költöztetés!

Költöztetés Angliából Magyarországra

CoopTrans nemzetközi költöztetés

Szállítás, csomagküldés, költöztetés az Európai Unión belül.


info@cooptrans.eu 

+3620 9126 424

+3538 7056 7915 


Cooptrans Facebook