Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, szállítás az Európai Unión belül

Blog

Legyél Te is ügyfelünk!

 Vámkezelési tudnivalók EU-n kívül és belül

Vámkezelési tudnivalók EU-n kívül és belül

Sokan már a költöztetés szóra összerezzenek, ha pedig nemzetközi költöztetésről van szó, egyenesen kivitelezhetetlennek gondolják a dolgot. Pedig a gyakorlat és természetesen a tapasztalat bátran mondatja velünk, a nemzetközi költöztetés sem bonyolultabb, mintha csak országon belül váltanánk lakhelyet. Persze nagyobb odafigyelést, több szervezést, alaposabb csomagolást és kicsivel több papírmunkát igényel, de ebben az esetben is a megfelelő költöztetők megtalálása már fél siker célunk eléréséhez.

Költöztetés Németországba zökkenőmentesen

De akár említhetnénk az EU más tagállamait is, ahová mindenféle plusz díjtól mentesen lehet költözni, tehát az alapos szervezésen és a precíz csomagoláson túl nincs is más dolgunk. De mi a helyzet az EU-tagállamain kívül?
Sokan nem tudják, vagy mindenhol mást és mást olvasnak erről, de a nem EU-s országokba való költözéskor úgynevezett vámkezelési kötelezettsége van a megbízónak. Ezt azt jelenti, hogy ingóságai után egy bizonyos, előre meghatározott összeget ki kell fizetnie, tehát értelemszerűen maga a költöztetés díja is nőni fog. Komoly szabálysértésnek bizonyul, ha ezt elmulasztja az ember, ezért semmiképp sem érdemes azzal próbálkoznunk, hogy megkerüljük a törvényt.

Ha mellettünk döntesz, mi átvállaljuk tőled az ügyintézés oroszlánrészét, így a vámkezelési teendők nem okoznak több álmatlan éjszakát svájci, norvég vagy monacói költözés esetén sem. Költöztetés Németországba, Angliába vagy az EU-n kívül? Ne izgulj, velünk gördülékenyen megy majd minden!

Segítünk átlátni a dolgokat

Sokakat riaszt meg a vámolással járó papírmunka, a bürokratikus rendszerek megértése, amik valljuk be, egy laikus számára valóban átláthatatlanok. Azonban nincs ok az aggodalomra: költöztető cégünk remekül helytáll ezen a téren is, naprakész a törvényi elvárásokkal, lehetőségékkel, éppen ezért szinte teljes mértékben át tudjuk vállalni tőled a vámkezelés minden nyűgjét-baját. Segítünk a megfelelő papírok beszerzésében, illetve részletesen elmagyarázunk mindent, hogy ne legyen több homályos rész.

Kérd költöztetésedre szabott árajánlatunkat mielőbb, és meglásd, gyorsan tisztul majd a kép!