Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, szállítás az Európai Unión belül

Blog

Legyél Te is ügyfelünk!

Mitől függ, hogy mennyibe kerül a nemzetközi költöztetés?

Mitől függ, hogy mennyibe kerül a nemzetközi költöztetés?

Ha munkavégzés, az egyetemi tanulmányaid folytatása vagy bármilyen egyéb ok miatt úgy döntesz, hogy külföldre költözöl, a kijutás megszervezése során könnyen ütközhetsz nem várt nehézségekbe. A tervezés fázisában a logisztikai kihívásokon túl például az egyes költöztető cégek árszabásában mutatkozó eltérések is komoly fejtörésre adhatnak okot. Éppen ezért az alábbiakban ahhoz kívánunk némi támpontot adni, hogy könnyebben el tudj igazodni a külföldi költöztetési díjak útvesztőjében.

Inkább a minőség, mint a mennyiség

A költöztetés díjának mértékét számos tényező befolyásolhatja, de ezek közül a legfontosabb a szolgáltatás minőségének kérdése. Ahogyan egy városon belüli költöztetés esetében is egészen más szervezési szintet (és erőforrásokat) követel, ha a rokonok, barátok segítenek az ingóságok szállításában, mint amikor egy hivatásos cég végzi a feladatot, úgy a nemzetközi költöztetésben is hasonló jellegű különbségek érzékelhetőek egy amatőr, illetve egy professzionális, sok tapasztalattal rendelkező cég munkája között.

Egy profi szolgáltató rendelkezik a külföldi költöztetéshez szükséges speciális gépjárművekkel, képzett, kitűnő helyismerettel rendelkező személyzettel, valamint kellő rutinnal a fel- és lerakodásához. Ezek biztosítása pedig többletkiadásokkal is jár, ami a költöztetés árában is megmutatkozhat.

Azzal ugyanakkor érdemes számolni, hogy egy amatőr költöztető elsőre kedvezőbbnek tűnő ajánlata a szervezetlenségből, tapasztalatlanságból adódóan a végére még könnyen „ráfizetésessé” válhat (mind az anyagiak, mind az idő- és erőforrás-ráfordítás tekintetében). A költséghatékonyság nem feltétlenül a legolcsóbb megoldás kiválasztását jelenti – sokkal jobban jársz, ha egy korrekt ár-érték arányú, ténylegesen megbízható és profi szolgáltatás mellett teszed le a voksod.

A cél(állomás) szentesíti az eszközt – költöztetés Angliába, Németországba vagy más EU-s országokba

Természetesen a korrekt ár-érték arány mást és mást jelenthet annak függvényében, hogy mi a célállomás. Talán nem mondunk újat azzal, hogy némiképp mások a feltételei a költöztetésnek Németországba, mint mondjuk Angliába, Írországba vagy éppen a Benelux államokba. Cégünk azonban mindig arra törekszik, hogy a körülményekhez igazítottan a lehető legjobb és legátláthatóbb opciót ajánljuk, bárhová is utaznál. Ha igénybe vennéd komplett nemzetközi költöztetés szolgáltatásunkat, keress minket, és egyedi árajánlatot készítünk neked!