Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, szállítás az Európai Unión belül

Blog

Legyél Te is ügyfelünk!

Mit takar az önrakodós áruszállítás?

Mit takar az önrakodós áruszállítás?

A nemzetközi költöztetéshez hasonlóan az önrakodós áruszállítás is egyre népszerűbbé vált az elmúlt években. Cégünk legújabb szolgáltatása e területen az önálló raklapmozgatás, aminek a lényege, hogy a szállítani kívánt áru fel- és lerakodását is el tudjuk végezni a helyszínen targonca segítségével. Lássuk, hogy mit kell tudni az önrakodós áruszállításról!

Hogyan működik az önrakodós áruszállítás?

Az önrakodást villás targoncával vagy raklapemelővel oldjuk meg, amelyet teherautón viszünk ki a megjelölt helyre. Ott a targonca segítségével felhelyezzük az általad kért raklapokat a tehergépkocsira. A biztonságos rögzítést követően, elszállítjuk őket a célállomásra, ahol a targonca segítségével mindet leemeljük és centiméterre pontosan a kívánt a helyre tesszük le.

Szolgáltatásunk tehát egyszerre két feladatot is ellát, a rakodást és a fuvarozást, ezért nincs szükség külön rakodógépre a le- és felrakodás helyén. A targonca segítségével így nemcsak egyszerűbbé, de költséghatékonyabbá is tesszük a szállítást.

A raklapos áruszállítás elsősorban nagyobb terjedelmű, nehezen mozgatható áruk szállításakor javasolt. A targonca révén ugyanis emberi erő nélkül is könnyedén tudjuk a raklapokat megemelni, majd a megfelelő helyre letenni őket.

Helyszűke esetében szintén célszerű választás az önrakodós teherfuvarozás. Sokszor nincsen elegendő hely ahhoz, hogy egy teherautó beálljon az udvarba, hogy közvetlenül ott pakoljuk fel a rakományt. A targonca segítségével mindez könnyen orvosolható, mert a szűkösebb helyekre is be tudunk vele nyúlni, onnan kiemelve a szállítandó árut. Ha a lerakodásnál szintén nem áll rendelkezésre elegendő hely, a targonca ugyanezen okokból itt is praktikus.

Továbbá külföldi költöztetés során szoktuk ajánlani a önrakodást, mivel tapasztalatból tudjuk, hogy a jelentős távolságok miatt tanácsos egyszerre mindent elszállítani. A targonca segítségével a külföldi fuvarozást is gördülékenyen tudjuk megoldani.

Milyen adatokat és információkat kell ismerni az önrakodós áruszállításhoz?

  • targonca maximum emelési súlya 700 kg,
  • 120x80 cm alapterületű euro raklapból 11 darabot tudunk egyszerre szállítani,
  • a 11 darab euro raklap összsúlya 3000 kg terhelhetőséget jelent,
  • 200 cm alatt kell lennie a legnagyobb raklap magasságának,
  • fel- és lerakodás helyszínén is egyenletes talajt szükséges biztosítani.

Maradt még kérdésed?

Ha érdekesnek találod áruszállítási szolgáltatásunkat, akkor további információkért vedd fel velünk a kapcsolatot!