Akció!

A májusi fuvarkörben a Magyarországról induló fuvaroknál 50 kg felett 10%, a 100 kg feletti fuvaroknál 15 % kedvezményt adunk minden Kedves Ügyfelünknek !!!!!

 

 

Költözz velünk!

 

Cégünk elsődleges tevékenysége a Nemzetközi költöztetés költöztetés. Főbb célországaink Németország, Anglia, a Benelux államok és Írország. Az aktuális indulásokról az "Indulási időpontok" menüpont ad tájékoztatást.

Autóink zárt kivitelűek, befogadó képességük 15,7 m3, melyekhez egy 10 m3-es pótkocsit tudunk csatolni.

Vélhetően a fenti méret meghatározások általában nem mondanak túl sokat, ezért megadunk egy közérthetőbb változatot is :

Egy egyszobás lakás- általában- max fél autót,

egy nappali, plusz egy hálós fél-egész autót,

egy nappali, plusz két hálós lakás egy egész autót, esetleg a pótkocsi felét, 

egy nappali, plusz három hálós lakás már egy tele autót és tele pótkocsit is megtölthet.

 

Természetesen ezek a meghatározások az átlagos lakásokra, átlagos felszereltséggel vonatkoznak.

Egy átlagos lakásból szállítani szoktunk bútorokat- főképp ágyat, szófát, fotelekkel, kisebb szekrényeket- sok-sok dobozt, esetenként hűtő és mosógépet, ruhás zsákokat, gyerek játékokat, bicikliket, Tv-ket, konyhai eszközöket, étkészleteket és rengeteg személyes holmit.

Az árinkat igyekeztünk a fenti rendszerhez alkalmazkodva meghatározni, ezért csomagokat alakítottunk ki:

                                               

Költöztetés

S

egyszobás

M

nappali+1 háló

L

nappali+2 háló

XL

nappali+3 háló

Németország

600 Eur 600-1100 Eur 1200-1500 Eur

1800 Eur

 

Benelux

675 Eur 700-1200 Eur 1350-1650 Eur 1950 Eur

Anglia

550 Gbp 550-1000 Gbp 1000-1275 Gbp 1550 Gbp

Ajánlatkérés

 

Rakodás

S M L

XL

Magyarország

10000 Ft 10000 Ft 12000 Ft 15000 Ft

Németország

200 Eur 200 Eur 225 Eur 250 Eur

Benelux

220 Eur 220 Eur 250 Eur 280 Eur

Anglia

200 Gbp 200 Gbp 225 Gbp 250 Gbp

Ajánlatkérés

 

A fenti árak a Budapest-London útvonalra érvényesek, és tartalmazzák a sofőr munkáját a teherautón

Londontól távolabb, ill Budapesten kívül felszámolunk üzemanyag térítési díjat, melynek összegét az ajánlatkéréskor feltüntetjük.

Sokan érdeklődnek a csomagolás és a bútor összeszerelés árairól. Ezek egyediek, nem kategorizálhatók. Kérem, hogy ezirányú igényedet jelezd  az " Ajánlatkérés " rovatban.

Természetesen az " Áraink " rovatban meghatározott, általános ártarifák is kérhetők. Mindig azzal számolunk, ami az Ügyfeleinknek a kedvezőbb, és csak annyit, amennyi helyet ténylegesen elfoglalnak a szállítandó dolgok az autóból.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az ajánlatunk, akkor először a honlapon töltsd ki az " Ajánlatkérés " rovatot, amely nem kötelez semmire. Ezek után, amennyiben a válaszunkat elfogadod, akkor a " Megrendelés " rovat kitöltésével véglegesítheted a szállítást. Az ebben rögzítettek már csak közös megegyezéssel változtathatók, aminek eredménye képpen mindketten nyugodtan várhatjuk a költöztetés napját.....

A nemzetközi költöztetés égető kérdései

Az idők során, mióta tevékenységünket folytatjuk, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szükséges néhány információ megbízóink részére arról, hogyan is néz ki egy nemzetközi költöztetés, mire érdemes figyelni, mik azok a buktatók, amelyek nagy számban jelentkeznek a munkánk során.

Ezekből szemezgetek – a teljesség igénye nélkül – megkönnyíteni szándékozva a gördülékeny költözést, és persze időről-időre új fejezetekkel gazdagítom az oldalt, amikor azt látom, hogy új kérdés, probléma merült fel. Nézzük tehát a legfontosabbakat!

1. Alapkérdés szokott lenni, hogy mit érdemes vinnem?

Ha Magyarországról költözöl Angliába, Németországba vagy más európai országba – de ez a két legfontosabb úti cél –, akkor felmerülhet Benned, hogy a ruháidon és személyes használati tárgyaidon kívül mi az, amit érdemes kivinned? A hangsúly az érdemes szón van, hisz kapni bármit lehet Európában, tehát nem valószínű, hogy azért lenne muszáj valamit Magaddal vinni Angliába, mert kint pótolhatatlan.

Nos, ilyenek a bútorok például. Angliában és Németországban használtan is tudsz vásárolni ilyen dolgokat, sokszor még kedvezőbb áron, mint itthon, tehát, ha el tudod adni a hazai bútoraidat jó áron, akkor nem kell tartani attól, hogy kint ezeket csak a többszöröséért fogod megkapni. Ráadásul így a költöztetés költségeit is csökkentheted. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy bútorokra nincs szükség. Sajnos ez nem ilyen egyértelmű. Amikor kikerülsz, az időd jelentős részét a munka, vagy az azután való "szaladgálás" fogja kitenni, így kisebb gondod is nagyobb lesz, mint, hogy Számodra ismeretlen hirdetési oldalakat keresgélj, azokon szörfölj, alkudozz az eladókkal, és a lakhelyedhez közeli eladót találj. Törvényszerű, hogy a kifogástalan állapotú, kedvező árú dolgok nagyon messze találhatók. A szállítás – bútorokról lévén szó – nem megoldható személyautóval, és a tapasztalat azt mutatja, hogy egy-egy darab – hisz nem minden egy eladótól érkezik majd – szállítása közel annyiba kerül, mintha itthonról hozatnád el... Másrészről sokan mondják, hogy más ágyába belefeküdni nem igazán szeretnének. Ez is egy szempont. Összességében azt lehet mondani, hogy amennyiben nincs tökéletes helyismereted és sokrétű segítséged, akkor érdemes a feltétlenül szükséges bútorokat magaddal vinni. A Számodra kedves, de haszontalan bútorokat nem ajánlott Angliába utaztatni, jobb, ha ezek itthon maradnak.

A bútorokon kívül kérdés a műszaki cikkek, például mosógép, hűtő, zene dobozok szállításának kérdése. A legtöbb lakásban az alapgépek megvannak, tehát ha nem kifejezetten üres lakást bérelsz, akkor azok nem kellenek, míg a zenedobozok kint olcsón megvehetők, a szállításuk személyautóval is megoldható, tehát, – ha csak nem ragaszkodsz hozzájuk túlzottan – inkább ne vidd Magaddal őket, csak kényelmetlenebb lesz miattuk a költöztetés.

Németországból vagy Angliából Magyarországra költözés esetén hasonló kérdések merülhetnek fel. Itt azt tudom tanácsolni, hogy vizsgáld meg, hogy kint eladhatók-e a bútoraid, illetve milyen minőségűek azok. Jó minőségű bútorokat érdemes hazahozni, mert itthon azok drágábbak, ugyanez érvényes a műszaki cikkekre, beleértve a mosógépet, hűtőt, porszívót, zenedobozokat és egyebeket is. Az olyan dolgokat, amikért egyáltalán nem fáj a szíved, ne hozd haza! Csak a nemzetközi költöztetés díját emelnék.

Hasonló kérdés, – ha gyerekekkel költözöl – hogy a gyerekjátékokkal mi legyen? A fentiekben leírtak ezekre is érvényes. Kaphatóak, elfogadható áron, de lesz-e annyi időd, hogy szaladgálj utánuk? Ezt csak Te tudhatod.

2. Hogyan csomagoljam be a holmimat a költöztetés előtt?

Mindenképp úgy, hogy ne sérülhessenek! Ajánlom a pukkanó, vagy a zsugorfóliát, amik egyszerre védenek a mechanikai sérülésektől és a szennyeződésektől is. A leggondosabb odafigyelés ellenére is ezer kilométerek megtétele alatt előfordulhatnak ilyen problémák, és a védtelen dolgok könnyebben sérülnek.

3. Hogyan jelöljem meg a csomagjaimat, hogy ne keveredjenek össze máséval?

Nagyon fontos kérdés! Gondold el, hogy egy autóban több megrendelő dolgai vannak, így ami Neked természetes – mármint, hogy felismered a saját tárgyaidat – az a sofőrnek komoly nehézséget jelenthet. Ezért kérlek, hogy valami egységes jelölést alkalmazz. Nem feltétlenül szükséges felírnod a neved és a címed minden darabra, hisz ez időrabló lenne. Menj be egy papírboltba, és vegyél kis matricákat, mindegy milyet, lehet a legegyszerűbb is – pl. napocska, kiscica, stb. –, és ezeket ragaszd rá a küldendőkre. Ezzel mindkettőnk életét nagymértékben megkönnyíted, és így biztosan semmi nem fog elkallódni a költöztetés során.

4. Ki fog csomagolni, illetve ki- és berakodni a költöztetés során?

A csomagolást csinálhatod Te is – ez sokkal gazdaságosabb –, de elvégezhetjük mi is. Ha minket kérsz rá, akkor ennek egyedi díja van, a nemzetközi költöztetés árajánlata alapesetben erre nem vonatkozik. Az itthoni berakodás – minimum fél autó megrendelése esetén – ingyenes. Hozunk magunkkal két rakodót, és ők szakszerűen megoldják a kérdést. Kisebb mennyiség esetén a sofőr a kocsin elrakja a csomagokat, és egyéb küldendőket, de a lakásból az autóig Neked kell lejuttatnod azokat. A kinti kirakodást célszerű, és főként gazdaságos, ha Te és barátaid végzik, mert a sofőr egyedül utazik, tehát csak a kocsiról leadogatás a feladata. Természetesen tudunk segíteni rakodók szerzésében az adott célállomások legtöbbjén, de ez nagyon növeli a költségeket, amelyek alapesetben nem tartalmazzák a kinti rakodást.

5. Ritkábban, de felmerül, hogy mivel utazzak ki az új otthonomba?

Sokan irtóznak a repülőtől, mások szeretnék felügyelni a szállítást, megint mások szeretnének valamivel olcsóbban utazni, ezért nekik ajánlom, hogy az autóban van két szabad helyünk, amit a repülőjegynél kedvezőbb áron vehetnek igénybe. Az út Németország esetén egy nap, Anglia esetén kettő nap. Az ár – egy nagy csomagot is beleértve – háztól házig Németországba 60-80 euró között, míg Angliába 60-80 GBP között van.

Remélem, sikerült megkönnyítenem a döntésedet, és adnom néhány tanácsot, amivel egyszerűbb lesz a költöztetés!