Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, szállítás az Európai Unión belül

Blog

Legyél Te is ügyfelünk!

3+1 tipp külföldi csomagszállításhoz

3+1 tipp külföldi csomagszállításhoz

Akár Angliába, Németországba vagy más európai országba szeretnél csomagot küldeni, fontos tisztában lenned néhány kérdéssel, mielőtt pakolni kezdenél. Ha kisebb csomag küldésén, esetleg külföldi költöztetésen gondolkodsz, nem árt az odafigyelés. Az alábbiakban néhány olyan tanácsot szedtünk csokorba, melyek mindenképpen megkönnyíthetik az életedet csomagküldéskor vagy áruszállításkor.

1. A helyes csomagolás nemzetközi költöztetéskor

Egy külföldre feladott csomag sokszor több állomáson és több áruszállítón is keresztül megy csomagszállításkor, ezért rendkívül fontos, hogy minden biztonságosan be legyen csomagolva. Érdemes környezetbarát kartondobozokat használni, melyeket könnyen elhelyezhetünk a teherautó csomagterében. Előnyös lehet, ha a dobozok azonos méretűek és jól összeilleszthetőek, így helyet takaríthatunk meg. Amennyiben törékeny tárgyakat kívánnál feladni, a csomagszállításhoz minden esetben használj több rétegű, puha belső csomagolást.

2. Tüntesd fel az elérhetőségeidet!

A csomagküldés egyik alapszabálya, hogy nem elég a dobozokra felragasztani a csomagküldő szolgálat által kért vagy a vámhoz szükséges dokumentumokat, hiszen előfordulhat, hogy a dobozra erősített tasak elkeveredik. A dobozokra minden esetben hasznos felírni a feladó és a címzett elérhetőségét is.

3. Ne küldj tiltott tárgyakat!

A csomagküldés Anglába, Németországba és az EU más tagállamaiba is rendkívül egyszerű. Azonban fontos tudnod, hogy a csomagszállítás és az áruszállítás minden országban szabályozott, ezért többek között fegyvereket, töltényeket, aeroszolokat, a környezetre veszélyes készítményeket, klinikai hulladékot, elemeket, állatokat és növényeket tilos csomagként feladni.

+1. Vámolás csomagszállításkor

Bár az EU-ban vámmentes a csomagszállítás és az áruterítés, az EU-n kívüli csomagküldés esetében figyelembe kell venni a helyi vámszabályokat. A pro-forma számlát a dobozra kell felragasztani a megfelelő példányszámban. Ne feledd, a csomagküldés mindig a feladó felelőssége.